Nasz profile

Najsmaczniejsza książki tej jesieni!

Książki

Najsmaczniejsza książki tej jesieni!

Najsmaczniejsza książki tej jesieni!

W 2000 r. ramen zawojował nie tylko bary i restauracje w Japonii, ale i największe japońskie media. Mieszkańców Kraju Kwitnącej Wiśni ogarnęła kulinarna obsesja na punkcie „najlepszego rosołu świata”, a ich pasja szybko stała się zjawiskiem na skalę światową.

Ramen. Zupa szczęścia i miłości” Tove Nilsson to okazja, aby poznać nie tylko wyjątkowy smak ramenu, ale też fenomen towarzysko-społeczny, jakim się stał.

10Czy wiesz, że…

  • Ramen stał się fenomenem kulinarnym, choć sama nazwa „ramen” funkcjonuje dopiero od lat 50. XX w.
  • Boom na ramen w Japonii trwa nieprzerwanie od 2000 r.
  • Koreańczycy używają zaproszenia na ramen jako wymówki, by spotkać się w bardziej intymnych okolicznościach. Dokładnie tak, jak Europejczycy… zapraszają na kawę po randce!
  • W 2018 r. w Japonii wyprodukowano prawie 4 miliardy opakowań ramenu instant!
  • Ramen może być zarówno mięsny, wegetariański, jak i wegański.
Redakcja Pod Prąd

Magazyn "płyń POD PRĄD” jest ogólnopolskim bezpłatnym kwartalnikiem studenckim z corocznym numerem specjalnym - STARTER dla studentów pierwszego roku. Magazyn trafia w potrzeby studentów używając różnorodnych form, takich jak: reportaże z ważnych wydarzeń na uczelniach; wywiady ze studentami, psychologami, profesorami, ciekawymi ludźmi; prezentacje kół naukowych; porady dotyczące zachowania się w różnych sytuacjach w życiu studenckim. „płyń POD PRĄD” dotyka ważnych tematów w życiu społecznym studenta, takich jak nauka, wartości oraz relacje międzyludzkie. Chcesz do nas pisać? Napisz! redakcja(at)podprad.pl Chcesz by objąć patronatem wydarzenie studenckie? Napisz do Marty! Marta Chelińska mchelinska(at)hotmail.com Kontakt do naczelnej - Katarzyny Michałowskiej: naczelna(at).podprad.pl

Komentarze

Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz także Książki

Na górę